maandag 12 januari 2009

Naschoolse opvang,



De buitenschoolse opvang is populair. Maar of het voor kinderen ook goed is om na een lesdag naar de buitenschoolse opvang te gaan, is nog niet onderzocht. Een aantal tips voor twijfelende ouders.
Na schooltijd onder begeleiding sporten, knutselen, huiswerk maken of bezig zijn met muziek en dat allemaal op school. De buitenschoolse opvang groeit hard: 215.000 kinderen gingen vorig jaar naar deze opvang, 50.000 meer dan in 2006. Scholen zijn vanaf augustus 2007 verplicht buitenschoolse opvang te regelen, steeds vaker kunnen de kinderen na schooltijd daarvoor in het schoolgebouw blijven. Maar is naschoolse opvang wel goed voor een kind?
Het ’geluksniveau’ van kinderen op de Nederlandse buitenschoolse opvang (bso) is nog niet onderzocht. Het SCO-Kohnstamm Instituut zal waarschijnlijk volgend jaar onderzoek doen naar de kwaliteit van de buitenschoolse opvang. Daarin wordt gekeken naar alles wat die kwaliteit kan beïnvloeden: denk aan hygiëne, speelruimte, de kwaliteit van de leidsters en de sfeer.

Geen opmerkingen: